Wpisy z kategorii wyposażenie

W trosce o bezpieczeństwo pracy wszelkie urządzenia techniczne, a więc i wciągarki linowe poddane są dozorowi technicznemu. Nie wszystkie jednak maszyny podlegają mu w takim samym zakresie. Jakie są formy dozoru technicznego? Co to oznacza? Dowiedz się, czy wciągarki linowe należy rejestrować w UDT. Na co komu UDT? Instytucję państwową zwaną Urzędem Dozoru Technicznego...
Właściwe narzędzia do pracy w biurze są konieczne, by ją dobrze wykonywać. Nikt nie chce pracować bez sprawnego telefonu, szybkiego i niezawodnego komputera, bez łatwej w obsłudze kserokopiarki. Jednak równie ważne dla osoby pracującej jest także to, w jaki sposób i na czym siedzi. Zwłaszcza, gdy w pracy, w jednym miejscu i w jednej...
Dobry zlewozmywak szybko się zwraca. To inwestycja na lata, która przez lata ma i służyć i wyglądać. Jednak nie w tym rzecz by stała nieużywana. Rzecz w tym, by przy codziennym, wielogodzinnym użytkowaniu wyglądała na nową. Blanco to niemiecka doskonałość produkowana od 1925 roku, ze stale rosnącym powodzeniem. Produkty oferowane pod marką Blanco –...
Wentylacja mechaniczna to nic innego jak dość specyficzny proces polegający na skutecznej wentylacji w danym pomieszczeniu, dzięki któremu jest możliwe odzyskanie energii cieplnej. Doskonały do biur, restauracji, ale również do własnego domu. Charakterystyka wentylacji mechanicznej – na czym to polega? Mianem wentylacji mechanicznej określa się proces usuwania zanieczyszczonego powietrza z danego pomieszczenia i nawiewanie...
Bez względu na to, czy chodzi o drobną awarię, czy nową instalację, najważniejsze będą umiejętności i doświadczenie elektryka. Jak znaleźć tego najlepszego? Niektórzy żartują, że dobry elektryk to żywy elektryk. W sytuacji, kiedy w całym domu nie ma jeszcze instalacji nie będzie to jednak najlepszą rekomendacją. Od fachowca wymagasz przecież rzetelności, doświadczenia i szybkości...
Dla wielu laików wyposażenie restauracji, to stoły, krzesła i zastawa kuchenna. Jednakże oprócz tego potrzebnych jest wiele elementów, które są niezauważalne dla gości lokalu. Dlatego też mówi się, że prowadzenie restauracji wymaga dużego doświadczenia już na etapie planowania. Konieczne jest uwzględnienie szeregu elementów, które będą miały wpływ na późniejsze działanie kuchni, a co za...